Guran, Nyberg & Nord

Guran, Nyberg & Nord

BJÖRN AFZELIUS - en hyllning av: Guran, Nyberg & Nord

 Endelig er der mulighed for at opleve Björn Afzelius’ mest elskede sange live!

 

Det er 24 år siden den svenske sanger og samfundsrevser, Björn Afzelius, døde. Hans sange er kendt og elsket i hele Skandinavien, og albums som Tusen Bitar, Exil og Danska Nätter er blevet en vigtig del af vores fælles musikalske arv. Björn Afzelius turnerede flittigt i Danmark, og havde her et trofast publikum frem til 1997, hvor han desværre måtte indstille sine live optrædener på grund af den kræftsygdom, som han siden mistede livet til i en alder af kun 52.

Derfor er det med allerstørste glæde, at Philuart hermed kan præsentere:


 

BJÖRN AFZELIUS - en hyllning av: Guran, Nyberg & Nord


 

Det er ingen ringere end Olle Nyberg, som var kapelmester og keyboardspiller i Björn Afzelius’ legendariske band, Globetrotters, der står bag initiativet til turnéen, og som selv sidder ved tangenterne på scenen. Nyberg spillede med Björn Afzelius i 15 år og producerede flere af hans albums. Olle Nyberg har desuden en lang historie på den danske musikscene, hvor han har spillet sammen med blandt andre Lis Sørensen, Henrik Strube, Backseat, Allan Olsen og Billy Cross.

På guitar og sang er Mikael Nord Andersson, som må siges at være én af de helt tunge musikalske sværvægtere med navne som Roxette, Björn Skifs, og Scorpions på sit CV. Nord har desuden produceret soundtracket til Spiderman II.

Sidste, men bestemt ikke uvæsentligste mand i trioen, er Göran ”Guran” Blomgren ligeledes på sang og guitar. Guran var i 10 år turnéleder og lydansvarlig på Björn Afzelius’ live koncerter i hele Norden. Han har en lang karriere bag sig som troubadour, og han deler gavmildt ud af historierne fra tiden med Björn Afzelius.


 

Således er der disket op med de allerbedste forudsætninger for en unik rejse rundt i Björn Afzelius’ univers med sange, som er mere aktuelle nu end nogensinde. Sætlisten byder blandt andet på nye fortolkninger af klassikere som Juanita, Sång till Friheten, Tusen Bitar og Till min Kära, og de krydres i bedste Afzelius-stil med anekdoter og kommentarer mellem numrene.


 

Velkommen til en aften i selskab med Guran, Nyberg & Nord!

Guran, Nyberg & Nord i Danmark!


Guran, Nyberg & Nord havde Danmarkspremiere den 16. januar 2020 i Viften i Rødovre, og gav også koncert den 17. januar 2020 i Rotationen i Holbæk. Begge koncerter var udsolgt, og publikum tog utroligt varmt og hjerteligt imod den svenske trio. 


Kurt Baagøe skrev i sin anmeldelse af koncerten i Holbæk på Side 33:

-Det KAN da nok være, at selv om Björn Afzelius har været død i mere end 20 år, så er han ikke glemt i Danmark!

Mini-reportage fra Danmarkspremiere januar 2020 Guran, Nyberg & Nord